Новини департаменту

09.04.2024

Багатодітні родини Луцької міської територіальної громади відвідали Окольний замок



             08 квітня відбулась щопонеділкова безкоштовна екскурсія в «Окольний замок». Цього разу музейний простір відвідали багатодітні родини Луцької міської територіальної громади.
             Присутні оглянули галерею рицарства, кімнату з фігурою монаха-єзуїта, експозиції погребу XVI століття і навчального процесу в колегіумі єзуїтів і також дізналися, що у Луцьку віддавна існувало два замки – Верхній (Вишній) та Нижній (Окольний).
             Луцький Верхній замок не з’явився на порожньому місці. Його передвісником дослідники називають дерев’яне укріплення, що виникло у X ст. на пагорбі, оточеному звивами річки Стир. Літописний Лучеськ з його фортецею вважають дітищем князя Володимира Великого. Це був один із пунктів перепочинку й захисту по дорозі до міста Володимира. Тодішнє дерев’яне укріплення не було таким могутнім і обороноздатним, як у часи литовських князів, однак, попри це, 1069 р. зуміло витримати облогу польського війська під час походу на Київ короля Болеслава II Хороброго.
             Будівництво Верхнього кам’яного (мурованого) замку, найімовірніше, розпочалося у 1350-ті рр. й в основному було завершено у 1430 р., хоча деякі елементи (наприклад, висота веж) ще змінювалися протягом наступних століть.
             Більше інформації про Верхній та Нижній замки можна дізнатися під час екскурсії музейним простором «Окольний замок».
             Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради дякує за проведені екскурсії Музейному простору "Окольний замок".
        
        

        
        

        
        

        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту