Новини департаменту

26.02.2024

Рідні загиблих Героїв та визволені з полону Захисники разом з рідними безкоштовно відвідали концерт-виставу «При ватрі»



             24 лютого за ініціативи департаменту соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради та за підтримки Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка матері, дружини, діти загиблих Героїв та визволені з полону Захисники разом з рідними безкоштовно відвідали концерт-виставу «При ватрі».
             Концерт-вистава «При ватрі» перенесла глядачів у те минуле України, яке так старанно намагається приховати. Унікальний сценарій Дарини Гребенко, режисура заслуженої артистки України Світлани Органістої, живий звук від оркестру театру під керівництвом заслуженого артиста України Миколи Гнатюка, а також яскраві акторські та вокальні роботи – усе це, аби висвітлити один із масштабних російських грабунків: крадіжку української культурної спадщини. Чимало російськомовних хітів були «запозичені» в українців так само безсоромно, як «Ветки калин похилилися» у гурту «Океан Ельзи» (пісня «Не твоя війна»). Наприклад, «Дьім сигарет с ментолом», «Вставай, страна огромная» і навіть «Ех, яблочко» – усі ці пісні у свій час були перекладені з української та популяризовані як російські. Ці та інші пісні знову пролунали зі сцени рідною мовою, повертаючи історичну справедливість.
             Запрошені на безкоштовний перегляд концерту-вистави «При ватрі» зазирнули до повстанської криївки, побували на сільському весіллі та у підпільному кабаку, а головне – погрілися біля ватри, за якою мріяли про перемогу наші предки.
             Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради дякує за співпрацю керівництву Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.
        
        

        
        

        
        

        
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту