Новини департаменту

13.10.2023

Зміни у наданні допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.



        З 01.08.2023 запроваджено концептуально новий підхід до надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Звертаємо увагу внутрішньо переміщених осіб на необхідності підтвердження свого перебування в задекларованих місцях проживання/перебування (встановлених в результаті перевірки Нацсоцслужби) з метою запобігання припинення виплати допомоги на проживання.
        ✔️✍️ Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2023 № 709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», починаючи з 1 серпня 2023 року проводиться перевірка фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб територіальними органами Нацсоцслужби.
        ✍️✔️Відповідно до цієї постанови, про перевірку повідомлятимуть за два дні.
        ✅ Якщо внутрішньо переміщеної особи не було на місці під час проведення перевірки, посадові особи Нацсоцслужби складають про це відповідний акт та телефоном чи будь-яким іншим доступним засобом зв’язку інформують щодо необхідності протягом 14 робочих днів звернутися до органу соціального захисту населення для ідентифікації та подання заяви у довільній формі про відсутність змін.
        ✅ Якщо ж одержувач допомоги на проживання від держави протягом 30 календарних днів не прибув до органу соціального захисту населення, виплата тимчасово припиняється.
        Про припинення виплати допомоги чи відмову в її призначенні з зазначенням підстав внутрішньо переміщена особа має бути поінформована. Інформування здійснюється:
        ✔поштовим зв’язком;
        ✔електронним зв’язком
        ✔за номером мобільного телефону.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту