Новини департаменту

21.07.2023

Центр підтримки сімей військовополонених і військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти.



        За час повномасштабного військового вторгнення росії в Україну багато українських родин втрачають близьких та рідних, значна частина з них є військовослужбовцями, які зникли або були захоплені в полон під час виконання бойових завдань.
        У зв’язку з цим, хочемо нагадати про те, що за ініціативи міського голови Ігоря Поліщука при департаменті соціальної політики Луцької міської ради працює Центр підтримки сімей військовополонених і військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти.
        Працівники Центру з повною відповідальністю підходять до роботи із родинами військовослужбовців. У разі виникнення обставин, за яких Ваші рідні опинилися в полоні чи пропали безвісти Ви можете звернутися до них за консультацією та психологічною підтримкою.
        У Центрі підтримки:
        допомагають готувати звернення до відповідних органів на отримання інформації, що може сприяти поверненню військовополонених чи розшуку військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти;
        ведуть безпосередню комунікацію з Уповноваженим з прав людини, координаційними штабами та міжнародними організаціями аби пришвидшити розгляд питання щодо обміну або пошуку;
        надають правову консультацію стосовно оформлення соціальних пільг;
        повністю координують дії рідних, які перебувають у стані розгубленості від втрати зв’язку із військовослужбовцями, які перебувають у зоні бойових дій.
        працює психолог, яка допомагає впоратись із емоційними викликами, тривожними станами та стресовими ситуаціями.
        Центр підтримки надав допомогу уже більше сотні сімей військовослужбовців.
        Центр підтримки розташований за адресою: м. Луцьк, просп. Волі, 4а. Зв’язатися зі спеціалістами можна за телефонами: (0332) 284 164, (0332) 284 168, (0332) 284 165 http://www.social.lutsk.ua/block_centr_pidtrymky.php.
        Сім’ї військових повинні бути зараз сильними як ніхто. Україна вживає всіх заходів, щоб повернути кожного захисника додому.
        Ми пам'ятаємо про кожного і кожну та працюємо, аби всі наші оборонці швидше повернулися з неволі ворога.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту