Новини департаменту

17.07.2023

Одноразова матеріальна грошова допомога постраждалому населенню внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції.



        19 червня 2023 року Уряд прийняв постанову № 626, якою запровадив виплату у 2023 році Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції у розмірі 5000 гривень на одну особу, а також затвердив Порядок надання цієї допомоги.
         Мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Згідно Порядку на допомогу уряду можуть розраховувати люди, які на момент надзвичайної ситуації проживали або були зареєстровані в населених пунктах, що постраждали внаслідок підтоплень.
        Для отримання допомоги необхідно не пізніше 31 серпня 2023 року подати заяву до органу соціального захисту населення за адресою фактичного місця проживання особисто та пред’явити:
        1) документ, що посвідчує особу, або єДокумент;
        2) документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті); 3) свідоцтво про народження дитини або відображення в електронній формі інформації, що міститься у свідоцтві про народження, виготовленому на паперовому бланку (е-свідоцтво про народження).
        Рішення про надання допомоги ухвалються протягом 10 робочих днів з дня подання заяви. Виплата коштів проводиться через уповноважені банки на номер банківсьокго рахунку особи або через відділення Укрпошти.

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту