Новини департаменту

21.11.2022

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ



     Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи.
     Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни.
     Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоюванні на Майданах, саме там ризик їх втрати усвідомлювався з особливою гостротою.
     Революція Гідності, яка починалася з євроінтеграційних вимог, стала черговим етапом утвердження України як незалежної держави. Ці протести стали найбільш голосною та чітко сформульованою заявою українців про свої гідність, свободу, незалежність, демократію.
     У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності.
     Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани. Свобода та гідність були тими цінностями, за які виходили і гинули люди. Свободу та гідність сьогодні захищають і проявляють українські воїни та цивільні громадяни.
     Віримо, що переможний дух - дух Свободи, ті чесноти та якості, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до перемоги.

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту