Новини департаменту

19.05.2023

День пам’яті жертв політичних репресій



        Щорічно у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій.
        Ця пам’ятна дата запроваджена з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності.
        В 2023 році День пам’яті жертв політичних репресій припадає на 21 травня.
        Нині День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення. Ціною надзусиль і багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет. Вона бореться за те, щоб сталінські методи Великого терору не були інструментом політики у XXI столітті.
        Про злочини радянського тоталітарного режиму треба пам’ятати завжди. Жива пам’ять дає наснагу боротися, щоб радянський режим був засуджений усім світом на рівні з нацизмом. Боротися за світ без тоталітаризму.
        З метою вшанування жертв політичних репресій у Луцькій міській територіальній громаді, цьогоріч виплачено за рахунок коштів місцевого бюджету одноразову грошову допомогу особам із числа політв’язнів і репресованих на загальну суму 28,0 тисяч гривень.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту