Новини департаменту

22.05.2023

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА ЗУСТРІЧ



        22 травня 2023 року в департаменті соціальної політики відбулась робоча зустріч щодо питання захисту особистих і майнових прав та інтересів повнолітніх осіб, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов'язки, коли місце проживання / перебування опікунів (піклувальників) та їх підопічних невідоме.
        Участь у заході брали заступник міського голови Ірина Чебелюк, депутат Луцької міської ради, представники департаменту соціальної політики, управління Державної міграційної служби України у Волинській області, Державної прикордонної служби України, Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.
        Опіка (піклування) є особливою формою державної турботи про осіб, які потребують допомоги щодо забезпечення їх прав та інтересів.
        З метою захисту особистих і майнових прав та інтересів повнолітніх осіб, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов'язки, департамент соціальної політики веде Реєстр обліку осіб, які потребують опіки (піклування), та здійснює нагляд за діяльністю опікунів і піклувальників.
        Проте, спостерігаються окремі випадки зловживання правами і залишення підопічних без догляду та піклування, в зв’язку із зміною місця проживання, виїзду за кордон тощо.
        Відтак, виникла нагальна потреба виявляти такі факти для належного догляду за підопічними або ж прийняття відповідних рішень про припинення опіки та піклування.
        Учасники обговорили проблемні питання, пов’язані із опікою та піклуванням та можливі шляхи їх вирішення.
        

        

        

        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту